Elämyksiä ruoan parissa

Ruoanlaitto kanssamme on elämys. Stressi jää viimeistään siinä vaiheessa, kun siirrymme keittiöpisteiden ääreen. Ilta- ja lounaskokkikouluissa ruoanlaitto tapahtuu jaksotetusti. Aikataulu on suuntaa-antava ja ketään ei hoputeta. Tavoitteena on, että opit esivalmistelusta ja stressittömästä ruoanlaitosta olisivat muistissa myös kodin keittiössä. Keittiömestari näyttää muutamia hyviä niksejä, joita on helppo jäljentää myös kotona. Ruoanlaitossa käytetään suurimmaksi osaksi aineksia ja välineitä, joita jokaiselta löytyy kotoa tai lähistön kaupoista. Kokkikoulu Espassa suositaan ja suositellaan lähiruokaa ja luomua.

Päiväsi mestarikokkina

Saavut työkavereidesi kanssa iltapäivällä moderneihin tiloihin ja jo ovella saat tervehdykseksi hymyn puheliaalta keittiömestarilta. Keittiömestari pitää tunnelman alusta asti elävänä, ja huomaat seuralaistesi rentoutuvan. Alkumaljoja nauttiessasi tutustut päivän resepteihin ja saat kertauksen siitä, mitä tarkoittavat glaseeraus, freesaus ja muut resepteissä esiintyvät termit.

Alkujännityksen purkauduttua siirryt yhden tai kahden ystäväsi kanssa omalle ruoanlaittopisteelle. Hämmästelet pisteeltä löytyviä kotikeittiön välineitä. Keittiömestari vakuuttaa, että mestarikokki ei tarvitse kalliita huippuluokan välineitä ruoan valmistamiseen. Myös raaka-aineet löytyvät lähistöltäsi. Keskustelu elää vilkkaana ruoanlaiton lomassa. Työkaverisi ovat vapautuneita ja sinusta tuntuu, että näet heidät aivan uusin silmin. Nauru on herkässä ympärilläsi. Yllätät itsesi jatkuvasti – luulit ruoanlaiton olevan vaikeaa, jotain mihin opitaan kuin ihmeen kautta tai mihin toiset vain pystyvät toisia paremmin. 

Ruokalajit valmistetaan jaksotetusti, ja kun annokset ovat melkein valmiit, siirrytte kabinettiin. Henkilökunta esittelee suositusviinit päivän menulle. Huokaat hiljaa mielessäsi - vihdoin joku kertoo, miksi mikäkin viini sopii tiettyjen ruokien kanssa. Eri ruokalajeista vastaavat ryhmät poistuvat vuoron perään kabinetista viimeistelemään annokset ennen pöytään tarjoilemista. Et voi uskoa, että ensiluokkaiset tarjoilut tulevat seuralaisiltasi, jotka ennen tänne tuloanne valittivat olevansa huonoja kokkeja.

Iltapäivä on vierähtänyt iltaan, ja poskissasi tuntuu jo kuumotus jatkuvasta hymyilemisestä. Olet antautunut nautinnolliseen keskusteluun henkilön kanssa, jonka kanssa olet aiemmin keskustellut vain työasioista. Viime tunnit ovat olleet hauskoja ja opettavaisia, ja ilta on avoin keskusteluille. Aiot soveltaa keittiömestarin oppeja ensimmäisen tilaisuuden tullen kotona.

Iltakokkikoulu

Toteutetaan klo 14.00–19.00 ja käsittää 3–4 ruokalajin illallisen sekä menuille suunnitellut ruokajuomat ja viinit. Kesto noin 5 tuntia. Iltakokkikoulut ovat myös erittäin suosittuja yritysten parissa: katso yrityksille suunnatut paketit.

Lounaskokkikoulu

Lounaskokkikoulut toteutetaan klo 9.00–12.00 tai klo 12.00–16.00, mutta kokousten yhteyteen räätälöidyt kokkikoulut voivat alkaa asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Valmistamme yleensä 3 ruokalajin lounaan. Menuille olemme suunnitelleet myös lounaalle sopivat juomapaketit. Lounaskokkikoulun kesto on noin 4 tuntia.